Hava Durumu

Hentbol'de Zeynur Pehlivan Mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2020 05:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 16:16

Kastamonu Belediyesi GSK'ya...

Umarım fotoğrafta gördüğünüz takımın adını, benim yazdığım bu yazıyı okumadan önce söylemişsinizdir. Umarım ağzınızdan hemen "Aaaa! Zeynur Kastamonu Belediyesi kızlarıyla fotoğraf çektirmiş!" demişsinizdir. Umarım diğer branşlarda ki başarılı takımları tanıdığınız gibi, etrafımdaki takımın, yanımdaki iki yetenekli sporcunun kimler olduğunu hemen tahmin etmişsinizdir.

Tanıyanlara çok teşekkür ediyorum. Evet bu takım, antrenör Hakan Günal ve yardımcısı Hüseyin Aşçı'nın başında oldukları üç sene boyunca iki şampiyonluk, bir Süper Kupa'yı evine götüren, bu senede EHF Kupasında ana grupta mücadele etmeyi başaran, geçmiş senelerde de hentbol adına çok iyi işlere imza atan başarılı Kastamonu Belediyesi GSK Hentbol Takımı...

Evet bu takım, yönetici ve antrenörlerin, antrenörler ve takımın, takım ve Kastamonu şehrinin çok güzel bir uyum içinde olduğu, oynadıkları oyun ile şehrin insanına heyecanı, coşkuyu, yenmeyi, yenilmeyi, sevinmeyi, üzülmeyi, birlikte yarışmayı, birlikte yaşamayı öğreten bir takım.

Bu takım, başındaki antrenörler ve takım içindeki "özel" sporcuların ortaya koydukları performans ile kadın hentbolunu daha da güzelleştiren, Kastamonu'nun isminin sporda, özellikle de hentbolda çokça söylenilmesini sağlayan bir takım...

Şu anda da Süper Ligin zirvesinde olan bu takımı takip edin efendim!

Zira bugün seyrettiğim zevkli karşılaşmada, Yenimahalle Belediyesi - Kastamonu Belediyesi GSK maçında bir kez daha gördüm ki bu takımda seyredilecek birçok oyuncu, alkışlanacak birçok hareket ve goller var.

İlk başta, bahsedilmeyi fazlasıyla hak eden bir Yeliz Özel var mesela! Hentbolun estetik, görsel, akıl yönünü o kadar iyi oynuyor ki insan sadece Yeliz'i seyrettiğinde bile hentbola hayran kalır. Bu kadın adeta hentbol için yaratılmış. Böyle bir oyuncuyu seyretmek ise bizler için büyük şans. Futbolda Messi ve Ronaldo'yu seyretme şansı olanlar kadar şanslı hissediyorum kendimi.

Maç boyunca ortaya koyduğu tavır, gayret, sergilediği oyun, attığı goller, verdiği paslar o kadar güzel ki, top Yeliz'e geldiğinde insan bir başka bakıyor bu sporcuya ve bu sporcunun yaptığı herşeye...

Sonra, Serpil İskenderoğlu var mesela! Yeliz'le birlikte takımın diğer kaptanı... Birbirlerini tamamlayan ikili... Nerede ne yapacağını bilen, birçok pozisyonda oynayabilen, etkili vücut aldatmaları ile rakibi, attığı temel atışlar ile kalecileri çaresiz bırakan, takımın en tecrübeli isimlerinden birisi Serpil İskenderoğlu...

Aslı İskit'i unutmayalım! Yeliz ve Serpil gibi yurtdışı tecrübesi olan Aslı İskit takımın şutörü...

Attığı dış şutlarla takımına nefes aldıran, takımın en etkili oyuncularından birisi...

Bir de sağ kanat var mesela! Rus asıllı sağ kanat oyuncusu Yana Uskova. Şu anda ülkemizde bulunan en kıdemli hentbolcu. Çünkü o bir Olimpiyat madalyalı sporcu.

Bu oyuncuların yanında, Betül Yılmaz, Beyza Türkoğlu, Ceren Demirçelen Coşkun, Sıla Aydın, Yasemin Güler, Olga Vashchuk gibi milli takımlarda görev yapmış birçok oyuncuyu da kadrosunda barındırıyor Kastamonu Belediyesi GSK.

Tabii takım sadece bunlardan ibaret değil. Hırvat Andrea Seric, Polonyalı Joanna Woloszyk, artık bizden birisi dediğimiz kaleci Rumen Anna Rombescu, Sloven kaleci Amra Pandzic, Rus kaleci Renata Kayumova ve genç oyuncu Birgül Tuzsuz var.

Bu güzel karışımı izlemek gerçekten keyif verici... Ben bugün bu takımı bir Süper Lig maçında seyrettim ama istiyorum ki bu takımı bir de Kastamonu'da, bir EHF Kupası maçında seyretmek. Salonu hıncahınç dolduran Kastamonulu hentbol severlerle izlemek, o atmosferi teneffüs etmek. Almanya deplasmanında çok şanssız bir şekilde kaybettikleri bir Thüringer maçının rövanşında bu kadroyu kazanırken görmek istiyorum.

Diğer Süper Lig takımları gibi Kastamonu Belediyesi GSK takımının da hedefinde Süper Lig, Süper Kupa ve Türkiye Kupası şampiyonluğu vardır. Bir de bu takım EHF Kupasında da çeyrek finale kalsa kötü mü olur? Ne de güzel olur! Kadın hentbolu adına harika olur. Türk Hentbolu adına daha da harika olur. İşte o zaman bu şehre bu salon yetmez. İşte o zaman bu şehir bu salona sığmaz.

Yazmaya başlayınca şimdi olduğu gibi konunun nasıl ilerleyeceğini bilmediğimden, konu nasıl salon konusuna geldi anlamadım ama iyi ki de geldi. Çünkü dün harika bir haber aldım. Bunu sizlerde duyun isterim. Tabii benim gibi bilmeyenler için söylüyorum. Kastamonu'ya dört taraflı büyük bir spor salonu yapılıyormuş ve sanırım seneye kadar bu salonun inşaatı bitecekmiş.

Valla onu bunu bilmem ama uzun yıllardır hentbola emek veren, başarılar kazanan böyle bir şehrin, böyle bir branşın büyük bir salona ihtiyacı vardı. Ne güzel olur. Şehirde hentbolu izleyemeyen, dışarıda kalan kimse olmayacak. İşte o zaman Kastamonu tam bir spor şehri olacak.

Tabii Spor Salonunun yapımından bahsedince bu salonun yapılmasında, yapımında emek veren, bu salonu Kastamonu'ya kazandıracak olan, bu salonu hayata geçiren çok değerli Kastamonu Milletvekili Sayın Hakkı Köylü beyefendiden bahsetmezsek olmaz. Öğrendiğimize göre Sayın Köylü, sadece Spor Salonunun yapımında değil takımın her sorununda yanında olan, hentbol takımının yaşaması, büyümesi için çok çaba sarf eden bir beyefendi. Ayrıca destek sadece maddi olarak da değil! Vakit bulduğu her maçta tribündeki yerini alan, takıma manevi olarak da büyük destek olan ve hentbolu çok seven bir beyefendi. Kendisine spora ve hentbola verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.

İşte böyle! Kastamonu sadece kalesi, saat kulesi, etli ekmeği, sarımsağı veya çekme helvasıyla ünlü değil. Kastamonu'nun Kastamonu'yu en güzel şekilde, en başarılı şekilde, yurtiçinde yurtdışında, temsil eden bir hentbol takımları var.

Kastamonu Belediyesi GSK kulüp Başkanı Sayın Bülent Bıyıklı beyefendiye, bu kulübe büyük emekler veren Sayın Ahmet Cevher beyefendiye, bu kulübü Avrupa'ya taşıyan değerli antrenörler Hakan Günal ve Hüseyin Aşçı'ya hentbol adına çok teşekkür ediyorum.

Sporcu, hentbolcu sevgisi ve saygısıyla... Yolunuz açık, kaleniz kapalı olsun!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.