Hava Durumu

İtalya ve Fransa'da Voleybol Ligi Oynanmayacak

2019-2020 SEZONU KAPANDI

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2020 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2020 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
İtalya ve Fransa'da Voleybol Ligi Oynanmayacak

İtalya Voleybol Federasyonu (FIPAV) ve Fransa Voleybol Federasyonu (LNV), COVID-19 salgını nedeniyle ara verdikleri lig ve play-off maçlarının oynanmayacağını ve 2019/2020 sezonunu resmen kapattıklarını duyurdu.

İtalya’da bu sezon şampiyonluk, küme düşme ya da üst lige yükselmenin olmayacağını açıklandı. Bu karar üzerine ülkenin en üst seviye iki liginin başkanları olan Diego Mosna (Erkekler) ve Mauro Fabris (Kadınlar) katılmadıkları karara ortak olmamak adına görevinden istifa etti.

13 Mart’tan bu yana askıda olan Fransa liglerinde ise gelecek sezon Avrupa kupaları için katılımın, normal sezondaki sıralamaya göre yapılacağı belirtildi. Kadınlar liginde ilk iki takım CEV Şampiyonlar Ligi’nde, üçüncü takım ve Fransa Kupası şampiyonu CEV Cup’ta, dördüncü takım ise CEV Challenge Cup’da mücadele edecek. Erkekler liginde ise birinci takım CEV Şampiyonlar Ligi’nde, ikinci takım ve Fransa Kupası şampiyonu CEV Kupası’nda, sıralamada üçüncü ve dördüncü sırada yer alan takımlar ise CEV Challenge Cup’a katılmaya hak kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.