Hava Durumu

Kent Konseyi Mansur Yavaş Amatör Sporlar Bir araya Geldiler

SPOR HAYATTIR

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Kent Konseyi Mansur Yavaş Amatör Sporlar Bir araya Geldiler

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZ İLE BİRARAYA GELDİ

Ankara Kent Konseyi Başkanı Sayın Halil İbrahim Yılmaz’ın ev sahipliğinde, Ankara Kent Konseyi Spor Komisyonu tarafından organize edilen Federasyon Başkanımız Sayın Murat Kandazoğlu, Yönetim ile Kurul üyelerimizin, spor kulüp başkanları, yöneticileri ve temsilcilerinin de katılım sağladığı etkinlikte, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Sayın Mansur Yavaş ile bir araya geldi.

“Ankara’nın Semtlerinde Kahramanlık Hikayesi Yazılıyor”

ASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, “Amatör sporun ne anlama geldiğini ifade etmeye çalışıyoruz. Her biri semtlerinde birer kahramanlık hikayesi yazıyor. Çünkü gönülden sevmiştir, kulübüne gönülden bağlıdır. Biz, Ankara’daki spor kulüplerimizin bu hikayelerini çok iyi biliyoruz ve onlara yürekten bağlıyız. Onların tüm sorunlarını çözmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

Ayrıca Kandazoğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Başkanla birlikte kulüplerimize nakdi ve ulaşım konusunda destek sağlamıştır. Bu yardımların artarak devam etmesini bekliyoruz. İhalesi yapılmış olan Eryaman, Batıkent ve Ovacık spor komplekslerinin biran önce bitirilerek amatör futbolun hizmetine girmesini ve yeni spor komplekslerinin de yapılmasını bekliyoruz diyerek Sayın Mansur Yavaş’a teşekkürlerini iletti.

19 Mayıs Stadyumun yıkılmasıyla birlikte Ankara’mızda amatör sporcu ve idarecilerinin bir araya geleceği bir yerin de olmadığını dile getiren Sayın Kandazoğlu, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun kullanacağı, spor kulüp başkanlarının, yöneticilerinin ve sporcularının biraraya geleceği Amatör Spor Evi’nin de birlik ve beraberliğin pekişmesi adına Başkent Ankaramıza en yakın zaman da kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

“Spor, Bir Toplumun Kurtuluş Reçetesi”

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, gençlerin ‘ekran’ bağımlılığına vurgu yaparak sporun önemi üzerinde durdu. Yılmaz, “Türkiye’de 4.500.000 daha fazla genç kendisini odasına hapsetti. Birden fazla arkadaşı yok, aileleri onları odadan dışarıya çıkaramıyor. Bilgisayar artık bağımlılık düzeyine gelmiş durumda. 4.500.000 genç bilgisayar bağımlılığı ile karşı karşıya. Bu gençlerimizi odalarından çıkartmanın ve bağımlılıktan kurtarmanın tek kurtuluş reçete si Spor”dur diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş;

“Sporun Her Türlüsünü Destekliyoruz”

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’te sporun her türlüsü desteklediklerini belirtti. Yavaş, spor yapılabilecek alanlarda tesis açmak istediklerini söyleyerek bu alanda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Sayın Yavaş Eryaman’da, Batıkent’te ve Ovacık’ta bulunan futbol sahalarının yakın zamanda bitirilerek amatör sporun hizmetine açılacağını ifade etti. Ayrıca Bağlıca’da kapalı spor salonu yaptıklarını söyledi.

“Biz beton yerine yeşili istiyoruz. İnsanların hava almasını, spor yapmasını belediye olarak önemsiyoruz” diyen ABB Başkanı Yavaş, “Elimizde şu an 22 tane boş halı saha var. Bu alanları kiraya çıkarmayacağız. Bu sahaları Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Spor Dairesi Başkanlığımız arasında yapılacak protokol ile sporunu yapmak isteyen, antrenmanını gerçekleştirmek isteyen spor kulüplerinin bu alanlardan yararlanmasını sağlayacağız. Bu sayede disiplinli bir çalışma yürüteceğiz. Futbol oynayan gençler mutlaka idareciler tarafından seçilip büyük takıma geçecektir, ama bunların belli bir disiplinde, bir spor kulübü adı altında faaliyet göstermesinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.