Hava Durumu

Dokuzoğlu '' Ankaragücü'nde Tarihi Başarılar ''

başarıdan başarıya

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 07:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 07:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Dokuzoğlu '' Ankaragücü'nde Tarihi Başarılar ''

Koca Çınar Ankaragücü’nde Tarihi Başarılar

Süper Lig’de oynanan Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanılan olaylar herkesin malumu. Türk futbolu açısından bir daha yaşanmamasını temenni etmekten başka yapılacak bir şey yok. Sorumlular cezalandırıldı ama arka planda artık TFF ve hakemlerinde kendisini sorgulaması, yenilemesi gerekiyor. Tabii bu olaydan en fazla 113 yıllık koca çınar Ankaragücü zarar gördü. Taraftarlar 5 maç Eryaman Stadyumu’nda karşılaşma izleyemeyecek ve kulübe son yılların en büyük para cezası olan 2 Milyon Lira ceza kesildi. Üç büyükler olarak nitelendirilen takımların bu durumu bu noktaya taşıdığı aslında futbol kamuoyu tarafından kabul gören bir durum. Yaşanılan hadisenin Ankaragücü’ne mal edilmesi ise son derece yanlış. Ankaragüçlü taraftarlar günlerdir Tandoğan’da konaklıyor, sabahın ilk ışıklarına kadar takımlarına destek olmaya devam ediyor. Daha önce de bu konudan hem yazılarda hem de yayınlarda bahsettiğimiz için bu olayların dışında sarı lacivertli kulübe iki büyük başarı gelmek üzere. Voleybolda yoluna dolu dizgin devam eden Ankaragücü, yakın zamanda Güreş dalında da adından sıkça söz ettirilmeyi hak ediyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Ligi’nde 11. hafta maçında Beştepe TVF Ziraat Bankkart Voleybol Salonunda MKE Ankaragücü Kadın Voleybol Takımı, Anadolu Voleybol’u set vermeden etkili bir performansla 3-0 mağlup etmeyi başardı. Setler 18-25, 16-25 ve 18-25 sona erdi. Büyük salonda oynanan mücadelede sarı laciverte gönül vermiş Ankaragüçlüler salona akın etti. 9 Aralık tarihinde de Yedidağ Spor’u 3-0 mağlup eden Ankaragücü, bu ligin en iyi takımı olduğunu ve şampiyonluk için en büyük favori olduğunu her hafta göstermeye devam etti. Yenimahalle Belediyesi ve Karayolları takımları da aynı skorla 3-0 mağlup edilmişti.

MKE Ankaragücü Astor Şarj Kadın Güreş Takımı ise, Türkiye’de tek kadın güreş takımı olarak başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. 5 Türkiye Güreş Şampiyonası’nda elde edilen 5 Türkiye Kupası ile yeni bir başarı daha müzesine ekledi.  Mahmut Atalay Büyük Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonasında sarı lacivertliler, 81 ilden 52 takım ve 350 sporcu arasından takım halinde ikinci olmayı başardı. 76 kg ağır sıklette Nazar Batır’ın Türkiye şampiyonu olduğu şampiyonada 1 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya elde edildi. Ayrıca, Emine Çataloğlu 50 kg’da ikinci, Fatma Kızmaz 50 kg’da ikinci, Sinem Köroğlu 55 kg’da ikinci, Esra Pul 55 kg’da üçüncü, Özge Fındıkçı 57 kg’da üçüncü, Nazar Kaya 59 kg’da üçüncü ve Nazmiye Budak 65 kg’da üçüncü ve Nazar Batır 76 kg’da birincilik elde ederek 2024 Paris Olimpiyatları öncesi bu büyük başarıyı Ankaragücü’ne kazandırdılar.

Başkent Ankaramızın sporun her dalında başı çekmesi ümidiyle, haftaya görüşmek üzere…

Mert Dokuzoğlu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.