Hava Durumu

Yetişkinler İçin Buz Pateni ve Cimnastik Kursları

BÜŞRA ve ÖYKÜM

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 03:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 03:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Yetişkinler İçin Buz Pateni ve Cimnastik Kursları

Büşra Kömoğlu ve Öyküm Küçük ile söyleşi

 SORU: Böyle bir projeye nasıl başladınız, bu kararı nasıl aldınız?

 CEVAP: Biz Öyküm Küçük ve Büşra Kömoğlu olarak Naz Arıcı’nın çok yakından takipçisiydik. Onun ileri yaşta başlayıp katıldığı ilk yarışmada -ki bu 3 sene sonraya tekabül ediyor-  Dünya Şampiyonu olması bizim için mucizeydi diyebiliriz. Biz de buz patenine başlayıp onun yolunda küçüklük hayalimizi gerçekleştirmek istedik. Bu yolda onunla birlikte ve onun yolunda ilerledik. Şimdi ise onun takımının yardımcı antrenörleriyiz (gülüyorlar). Ve bizim gibi olanlara da yardımcı olmak, yetişkinleri buz patenine başlatmak istiyoruz. Bir çok kişinin hayalinde buz pateni yapmak olduğunu biliyoruz. Biz de öyleydik. Ne var ki Naz Arıcı’nın kendi antrenmanları çok yoğun olduğu için buz pateninde ders vermiyor. Dolayısıyla bunu yapmak isteyenlere biz yardımcı olmak istedik. Fikir buradan çıktı açıkçası. Amaç bizim gibi olanlara yardımcı olmak.

 SORU: Bunun için neler planlıyorsunuz?

 CEVAP: Yeni başlayanlara buz pateni temel eğitimi vermeyi amaçladık. Kişi eğer sporcu olup yarışmalara katılmak istiyorsa, bir seviyeye kadar getirip Naz Arıcı’yı da yetiştiren ve başarısında söz sahibi olan, şu an bizim de antrenörümüz olan Timuçin Özbükücü’ye yönlendiriyoruz. Kendisi yetişkinler için yapılan yarışmalara hazırlıyor.

Aynı zamanda buz için cimnastik ve kara antrenmanı (off-ice) yaptırıyoruz. Naz Arıcı’nın ileri seviyede olan sporculara verdiği kara antrenmanına yetiştiriyoruz onları da. Dolayısıyla yeni başlayanlara da zaman ayıran hoca ihtiyacını da karşılamış oluyoruz. Ekibimizde hiçbir zaman önce başlayan-sonra başlayan ya da deneyimli-deneyimsiz ayrımı olmadı. Yani ileri seviyede olan alttakini ezmedi, ve dayanışma ortamını yeni katılan her bir arkadaşımızla birlikte pekiştirdi. Birbirimize karşı saygı ve sevgiyi ön planda tuttuk.

 SORU: Neden Yetişkinlere yönelik bir proje?

CEVAP: Aslında sadece yetişkinlere yönelik değil. Küçük çocuklara da  aynı imkanlarla bu fırsatı sağlıyoruz. Ama Artistik Buz Pateninde yetişkinlere çocuklara verildiği kadar değer verilmiyor. Biz de Büşra Kömoğlu ve Öyküm Küçük olarak bizim gibi yetişkinlere de küçük çocuklarla aynı olanağı sunmak istedik. Her yaşa aynı özeni gösteriyoruz. Sonuçta spor her yaş içindir.

SORU: Bir yetişkin buz pateninde ileri seviyeye gelebilir mi?

 CEVAP: Bizim önümüzde Naz Arıcı gibi bir idol ve Timuçin Özbükücü gibi bir antrenör var. İkisi de bize insanın sınırlarının olmadığını, tek sınırın kişinin kendi düşüncelerinde olduğunu öğretip bunu kanıtladılar. Sadece bize değil, tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya…

SORU: Son olarak iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

CEVAP: Bütün yetişkinlere mutlaka bir spor dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyoruz. Mutlaka bir zaman yaratıp spor yapsınlar. Ülkemizde spor daha çok boş zaman etkinliği olarak görülüyor. Bunu bir yaşam biçimi yapmalarını tavsiye ediyoruz. Büşra Kömoğlu ve Öyküm Küçük olarak ikimiz de öğrenciyiz ve akademik hayatlarımızda başarılıyız. Ekibimizde iş hayatına atılmış kişiler de var. Yani hayatımızdaki her iki alana da zaman ayırıp hevesle devam edebiliyoruz, engelleri gözde büyütmemek lazım.

Buz pateni ve cimnastikle uğraşmak isteyen herkesi bekliyoruz. Bize sosyal medya platformu olan Instagram üzerinden @naz_arici_buzpateni hesabından dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Yetişkinler İçin Artistik Buz Pateni ve Cimnastik Dersleri

Deneyimli uzman kadrosuyla her yaş için artistik buz pateni ve cimnastik dersi almak isterseniz instagram üzerinden @naz_arici_buzpateni sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Artistik buz pateni hobi gruplarımız, artistik buz pateni sporcu gruplarımız, online cimnastik, salonda cimnatik gruplarımız mevcuttur. Yetişkinler dünya şampiyonu Naz Arıcı ve ekibi sizler için de hayallerinizi gerçekleştirme olanağı sunuyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.