Hava Durumu

M.Kandazoğlu'ndan Mesaj Var

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2017 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2017 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
M.Kandazoğlu'ndan Mesaj Var

YÖNTEM DEĞİŞMELİ

Son yıllarda Türkiye genelinde tesisleşme anlamında önemli mesafeler kat edildiğini görüyoruz. Özellikle ülkemizde futbola çok büyük yatırımlar yapılmakta. Hem tesisleşme anlamında hem de kulüplerimizin mali yapılarının güçlenmesi açısından. Diğer branşlara baktığımızda da bu tesisleşme pastasından önemli büyük bir pay aldıklarını da görmekteyiz. Yapılan ve yapılmakta olan stadyumlar , salonlar, yüzme havuzları gibi tesislerin Avrupa ile boy ölçüşür hale geldiğini hatta bir çok konuda öne geçtiğini görebiliriz. Bunların beni olduğu kadar tüm spor camiasını mutlu etmekte olduğunu söyleyebilirim. Ancak her şey tesisi yapmakla bitmiyor. Önemli olan o tesisleri en aktif şekilde kullanmak, amaçlanan hedefe bir an önce ulaşmak için seferber olmaktan geçtiğini hepimiz biliyoruz. Aksi takdirde yapılan bu devasa tesislerin masrafları ülkenin sırtına maddi anlamda çok büyük külfetler yükleyebilir.

Bu tesisleri aktif hale dönüştürmek ve istenilen hedefe ulaşabilmek için sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gayretleri, çabaları yeterli olmayabilir. İllerimizde Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile birlikte okul sporları, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları, yerel yönetimlerle birlikte ortak projeler üretilerek istenilen hedeflere ulaşmak için spor anlamından seferberlik başlatılabilir. Altını bir kez daha çizmek istiyorum, özellikle 81 ilde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları bu ülkenin spor adına kurulmuş olan en büyük sivil toplum kuruluşudur. İçerisinde bulunan bu gönüllü kahramanların Türk sporunun kalkınması için en güzel şekilde değerlendirilmesinde fayda olduğu kanaatindeyim. Sivil toplum kuruluşlarının en büyük amaçlarından bir tanesinin devletin üzerindeki yükü biraz olsun hafifletmek olduğunu hepimiz biliyoruz. O halde bu insanlara biraz sorumluluk yüklemekte ne gibi zararımız olur ki.

Bugüne kadar ülke sporunu geliştirmek için yukarıdan aşağıya doğru bir paradigmanın olduğunu ifade etmekte bir sakınca görmüyorum. Bu paradigmayı biraz tersine çevirsek alttan yukarıya doğru bir yapılanmayla ülke sporuna yön vermeye çalışsak daha mı doğru olur diye düşünmüyor değilim. Spor Bakanlığı çok büyük projelere ve çalışmalara imza attılar. Bu da, Bakanlığın bünyesinde bulunan genel müdürlerin her birinin işinde uzman olduğunu gösteriyor. Bu tesislerin proje aşamasında ve yapılmasında çok büyük katkıların olan bu bürokratlar gibi sporu yönetenlerin de işinde uzman yöneticiler olmasını arzu etmekteyim. Ülke sporu için yapılan bu kadar uğraşın, emeğin boşa gitmemesi için bir yerlere talip olurken aynaya bakmadan hedefe koşmayalım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.