Hava Durumu

M.Kandazoğlu'ndan Mesaj

KANDAZOĞLU '' SPOR DEYİNCE ''

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
M.Kandazoğlu'ndan Mesaj
Spor, bireye yaptığı olumlu katkılarının yanında uluslararası alanda bir toplumun kültürünün tanıtılabileceği çok yaygın bir propaganda ve reklam aracı haline gelmiştir. Çağımızda, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere spora büyük önem verilmekte ve uluslararası spor organizasyonlarında ve spor yarışmalarında ülkeler ön sıralarda yer alabilmek için çaba harcamaktadırlar. Çünkü büyük organizasyonları gerçekleştirmek ve sporda başarı kazanmak, bir ülkenin uluslararası saygınlığının göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Spor, her dönemde çağına uygun ve çağından ileri giden bir olgu olmuş, bu işleviyle de sosyal iyileşmeyi sağlayıcı bir araç olarak kullanılmış, sağlık üzerinde yarattığı olumlu etkiler nedeniyle de spora gösterilen talep artmıştır. Spor, insanın gelişimine doğrudan etki yapmakla birlikte sevgi, barış, kardeşlik, hoşgörü ve özveri gibi sosyolojik unsurları bünyesinde barındırarak, toplumların uygarlık ve refah seviyelerinin yükselmesine de katkıda bulunmaktadır.

O kadar ki ülkelerin gelişmişliklerinde bilim insanlarının sayısı kadar sanatçı ve sporcu sayıları da önemli bir yer tutar. Bunun yanı sıra spor, uluslararası düzeyde temsil imkanı ve ülkelerin potansiyellerinin dünya kamuoyuna ispatı anlamında renkli ve etkili bir reklam aracıdır. Günümüzde bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızlı gelişimi başta olmak üzere teknolojik, sosyo –ekonomik ve kültürel değişimler, sportif hizmetlere olan talep ve sunulan hizmet yapısında büyük değişimler yaratmıştır. Bir yandan toplumların refah ve eğitim seviyelerindeki gelişmelere, diğer yandan hareketsizliğe bağlı hastalıkların artmasına paralel olarak, spor günlük yaşamda daha fazla yer almakta; daha fazla sayıda kişi hem izleyici hem de katılımcı olarak spor hizmetlerine talepte bulunmaktadır.

Bu talep artışı beraberinde spor endüstrisinin büyümesini, sportif faaliyetlerin medyada daha geniş yer bulmasını, sponsorluk faaliyetlerinin genişlemesini, spor tesislerinin hem nitelik hem nicelik olarak gelişmesini ve spor sektöründeki istihdamda uzmanlaşma ve iş bölümünü gerektirmektedir. Sporun ne anlama geldiğinin genel hatlarıyla baktığımızda hiç de düşündüğümüz gibi olmadığının farkına vardık değil mi ?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.