Hava Durumu

Kandazoğlu'ndan 19 Mayıs Mesajı

HEPİMİZİN KONUSU

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2017 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2017 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Kandazoğlu'ndan 19 Mayıs Mesajı
Elbette yeni yapılacak stadyum Başkentimize özellikle spor alanında yeni bir soluk getirecektir. Ancak ne yazık ki göz ardı edilen bir husus var. Tek başına yapılacak stadyum, hedeflenen işlevler açısından yetersiz kalacaktır. 19 Mayıs Stadyum alanıyla Atatürk Kültür Merkezi’nin bulunduğu alanın vaziyet planı çıkarılarak tüm branşlara hitap edecek spor kompleksleri inşa edilmelidir. Böylelikle bu alanları modern olimpiyatlara hazırlık merkezi haline dönüştürmüş de olacağız. Başkent sporundan başlayarak belki de tüm ülkenin spor alanında şahlanmasını sağlayacak sporculara, antrenörlere buraya yapılacak tesislerle birlikte kavuşacağız. Doğru planlandığı ve projelendirildiği takdirde Türk sporunun kurtuluş reçetesinin Atatürk Kültür Merkezi ve 19 Mayıs Stadyumu alanından geçtiğini söylemek mümkün. Bu alan çok kıymetli ve değerli, sadece sportif açıdan bakmadan kültür, turizm açısından da bakıp değerlendirmemizde yarar görüyorum.

Her şeyin buraya kadar çok güzel olduğunu ifade etmek isterim. Ancak ortada ciddi anlamda bilgi kirliliği olduğu bir gerçek. 19 Mayıs Stadyumu yıkılarak yerine yeni stadyum inşa edileceği başka bir tesis yapılmayacağı yönünde ortaya atılan bilgiler var. Bu bilgileri doğru olduğunu varsayarak yola çıkacak olursak, Ankara sporunun vay haline demekten başka çarem kalmıyor. Hali hazırda ciddi anlamda spor tesisi sorunu yaşayan Başkent Ankara’da bu alandaki tesislerin yıkımı, ortalama 10 bin sporcu gencimize ‘üç, dört yıl spora ara ver ‘ demek olacaktır. Hali hazırda mevcut olan spor tesislerinin bu sporcu sayısını karşılayacak kapasite de olduğu kanısında değilim. Buraya kadar bu bilgi kirliğinin neticesinde oluşacak gerçekleşecek durum karşısında karşılaşabileceklerimizi ifade etmeye çalıştım. Henüz yolun başındayken bu alanla alakalı durum tespiti yapılıp sonrasında olası sorunlarla karşılaşmamak için Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca başkanlığında Başkent sporu yönetenlerden bir komisyon kurularak, çıkan sonucun Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’a sunulmasında fayda görüyorum. Bir kez daha hatırlatmakta yarar gördüğüm için tekrar ediyorum. Başkent Ankara’nın elbette stadyum ihtiyacı var ama bundan daha önemlisi spor tesislerine ve komplekslerine ihtiyacı var. Ayrıca bu alanda yaklaşık 70’e yakın amatör spor kulübü ikamet etmekte. Bu kulüplerimizin durumunu göz ardı etmemiz mümkün değil. Önce kulüpleri yaşatacağız ki ülkemizde sporcu yetiştirebilelim. Bu gerçeği göz ardı ettiğimiz zaman sporda gelişimden söz etmemiz mümkün olmaz.

Türk sporu için Atatürk Kültür Merkezi ve 19 Mayıs Stadyumu alanının spor tesisleriyle donatılması ve yeni bir eğitim –spor politikasının uygulanması bizleri sorunlardan arınmış, ham olmaktan çıkmış, pişmiş bir düzeye getirecektir. Başımızda bulunan yöneticilerimiz çok şanslı. Ellerinde bu alana yapacakları spor tesisleriyle birlikte tarihimize damga vurma fırsatları var. Yapılacak doğru planlama ve düzenlemeler ile birlikte gençlerimizden sadece ülke sporuna değil dünya sporuna yön verecek sporcular çıkartabiliriz. Bu bizim için ulaşılmaz bir hedef değil. Arkamızdan gelecek yeni jenerasyona miras kalacak bir eser bırakmak hepimizin görevidir. Bu görevi layıkıyla yerine getirelim. Kendimize yakışanı yapalım ve bugün kurulan hayallerin bir gün gerçekleşmesine vesile olmak için hep birlikte yola çıkalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.