Hava Durumu

Amigo Serdar ve Anlamlı Proje

Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2021 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Amigo Serdar ve Anlamlı Proje

Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği öncülüğünde düzenlenen Erasmus projesinde duygusal ve anlamlı iki günü beraberinde yaşadık bizler. Engelli çocuklarımız, aileler, eğitim uzmanları, öğretmenlerimiz, yetkili kurumlarımızın değerli temsilcileri ve basın dünyasından arkadaşlarımız bir araya geldiler. Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ahmet Tekcan, Erasmus projesinin Amigo Serdar'dan ilham alınarak gerçekleştiğini, Serdar'ın ilçede çok sevildiğini, Çamlıderespor'un vazgeçilmezleri arasında olduğunu söyledi. Derneğin çabalarının övgüye değer olduğunu da sözlerine ekleyen başkan Tekcan, tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek projelerinin devam edeceğini ifade etti. 

Ali Öcal üstadın söylediği gibi '' Ait olduğu topraklara karşı duyarlılığını yitiren, insan olma vasfını kaybeder ''. Panelde yaptığı konuşmasında yapılması gerekenleri tek tek sıralayan basınımızın güçlü temsilcisi, Çamlıdere ve Doğa Dostu Derneğinin kurucusu Öcal üstadı can kulağıyla dinledik o gün. Çok şeylere dem vururken engelli çocuklarımıza verilen değerin en üst düzeyde olması gerektiğinin altını çizmeyi de ihmal etmedi Ali Öcal üstad. Anlattığı bir çok anısında yaşananlar daha dün gibi gözlerimizin önündeydi sanki. 

 

Gine içimizden birisi Yozgat Bozok Üniversitesinde görevini sürdüren Dekan Hayrettin Gümüşdağ, yaptığı önemli açıklamalarla güne damgasını vuran isimlerden oldu. Ayrıca bu konuda en süratlı şekliyle birde kitap yazacağının mesajını veren Gümüşdağ,  verdiği örnekler ve akıcı anlatımı ile yüreklerimize su sermeyi ihmal etmedi.

Derneğin kurucularından olan ve Erasmus projesi için büyük çaba harcayan eğitimci kardeşimiz Faruk Çalışıcı ise konuşmalarında, engelli çocuklarımızın sporcularımızın hepimiz tarafından desteklenmesi gerektiğini özellikle vurguladı. Böylesi özel projelerin geleneksel hale getirilmesini de sözlerine ekleyen Çalışıcı, Gazi İsmail Temiz'in hayatını dinlerken yaşadığı duygusallığı ise gizleyemedi. Konuşmalarında bazen anlattıkları karşısında göz yaşlarına hakim olamayan değerli kardeşimize bizlerde ''  Hep beraberiz '' mesajı veriyoruz.. Panelde bir diğer konuşmacımız ise Gazi İsmail Temiz oldu. Teknik adam yaşamından kesitleri anlatırken nelerin yaşandığını, çektiği sıkıntıların kayda değer olduğunu ve engellerin israrla üstüne gidilmesini hatırlatmayı ihmal etmedi. 

Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde yaşayan down sendromlu spor sever Amigo Serdar, spor sevgisini yüreklere taşıyarak, yaşamının tüm zorluklarıyla inatla mücadele etmiş,  hayata tutunmayı başarmıştı. Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği, Çamlıdere Belediye Sporun maçlarını kaçırmayan, taraftarın gözbebeği olan, takımlarına verdiği moralle gönüllerde taht kuran Amigo Serdar'ın bu azminden yola çıkarak, dezavantajlı bireylerin sporla hayata tutunması için bir Erasmus+ projesine öncü oldu.

Keskin İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü, Ağaçören Kaymakamlığı ve Çamlıdere Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Erasmus+ projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmekte. Proje, eğitilebilir engelli çocuklarda beden eğitimi ve sporun sosyalleşme düzeylerine etkisini velilere, öğretmenlere ve kamuoyuna duyurmayı hedefliyor.

Masa Tenisi Engelliler branşının emekçi ismi İlhami Kılınçkaya ise Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneğinin ziyareti sırasında verdiği sözle moralleri de beraberinde getirdi. Dünlerde başarılı sporcular yetiştirdik. Onlar olimpiyat, dünya ve avrupa şampiyonu oldular. Yarin de yetiştirmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için, çocuklarımız ve gençlerimiz için ne gerekiyorsa elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. 

Pr Doktor Kamil Yazıcıoğlu yaptığı konuşmasıyla engelleri teker teker kaldıracağız mesajını verirken, salonda bulunan konuklardan tam not almayı başaran isimler arasında yer aldı. İnançlıydı Yazıcıoğlu, yıllardır verilen mücadelenenin ardında çok şeyler başarılara koşmuştu. Gururluydu, taşıdığı değerleri sevgisini en akıcı dille aileleler ve konuklarla buluşturmayı ihmal etmedi. 

Avrupa Birliği destekli proje ile milyonlarca dezavantajlı bireyin sporla hayata bağlanmasını amaçlayan dernek, Ankara Gaziosmanpaşa Ortaokulu'nda Amigo Serdar 1. Çalıştayını gerçekleştirdi. İki gün süren olan çalıştayda, dezavantajlı bireylerin spor, eğitim ve diğer konularda yaşadıkları zorlukla karşı geliştirilecek yöntemler anlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.