Hava Durumu

Yeni Sezon Amatör Futbol Yaş Uygunluğu

2021 - 2022

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2021 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2021 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Yeni Sezon Amatör Futbol Yaş Uygunluğu

AMATÖR TAKIMLARDA FUTBOLCU YAŞI UYGUNLUĞU

2021-2022 sezonu için 1991 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu 1999 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir.

Büyükler kategorisi yerel ligi olan Süper Amatör, 1. Amatör, 2. Amatör ile Bölgesel Amatör Lig’de takımlarımız 1991 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlar 18 kişilik müsabaka isim listesine 1991 ve daha büyük doğumlu en fazla 5 (beş) futbolcu ve 1999 ve daha küçük doğumlu en az 5 (beş) futbolcu yazabilirler. 2007 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar.

Müsabaka isim listesinin 18 kişi olarak verilmesi durumunda yaşı büyük futbolcunun 5’ten fazla yazılması ve/veya yaşı küçük futbolcunun 5’ten az yazılması halinde takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. Müsabaka isim listesine yaşı küçük 5 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 17 kişi, 2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 16 kişi, 3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 15 kişi, 4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 14 kişi ve 5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 13 kişi yazılacaktır.

Profesyonel liglerden düşüp, Bölgesel Amatör Lig’de veya Yerel Amatör Ligde oynayan takımların müsabakalarında; sözleşmeleri devam eden yaşı büyük profesyonel lisanslı futbolcuların tamamı sözleşmelerinin bitimine kadar o kulübe bağlı olarak takımlarında yer alabilirler. Bu durumda ayrıca yaşı büyük amatör lisanslı futbolcu müsabaka isim listesine yazılamaz. Bu kulüplerde yaşı büyük profesyonel futbolcu sayısı 5’den az ise yaşı büyük amatör futbolcu ile bu sayı 5’e tamamlanabilir. Müsabakalarda yaşı büyük profesyonel futbolcuya yer verilmediği takdirde, yaşı büyük en fazla 5 amatör futbolcu müsabaka isim listesine yazılabilir. Sözleşmesi devam eden profesyonel futbolculardan 1999 ve daha küçük doğumlu olan futbolcular yaşı küçük kontenjanı olarak kabul edilir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.