Hava Durumu

Fifa Başkanı '' Birinci Önceliğimiz Sağlık ''

insan hayatını riske atmaya değmez

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2020 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2020 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Fifa Başkanı '' Birinci Önceliğimiz Sağlık ''

FIFA Başkanı Gianni Infantino, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu olağanüstü şartlarda insan hayatının önemine dikkati çekti.

 FIFA'dan yapılan açıklamada, Infantino'nun, koronavirüs tedbirleri kapsamında futbolu desteklemek için belirledikleri öncelikleri, video mesaj aracılığıyla üye federasyonlarla paylaştığı belirtildi.

 "Birinci önceliğimiz sağlık"Futbolu her yönden desteklemeyi sürdüreceklerini dile getiren Infantino, "Birinci önceliğimiz sağlık. Hiçbir maç, turnuva ve lig, insan hayatını riske atmaya değmez. Dünyadaki herkes bunun bilincinde olmalı. Her şey yüzde 100 güvenli hale gelmeden organizasyonları devam ettirmek, sorumsuzluktan da öte bir şeydir. Risk almaktansa biraz beklemek daha iyidir." ifadelerini kullandı.

 "Mali olarak çok güçlü konumdayız"Bu süreçte kulüplerin mali sıkıntı yaşayacağını vurgulayan Infantino, "Acil yardım fonu sayesinde son 4 yıldır birlikte yaptığımız çalışmalar dolayısıyla mali olarak çok güçlü konumdayız. Bu, FIFA'nın değil futbolun parası. Bize ihtiyaç duyulduğunda yardım etmek görevlerimiz ve sorumluluklarımız arasında." değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: sporanki

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.