Hava Durumu

Bal / Süper / Amatör Ligde Son Durum

TÜM TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Bal / Süper / Amatör Ligde Son Durum

ZORLU SEZON DA İKİNCİ YARI

Çok şeyleri de beraberinde taşıyan zorlu sezon da ikinci yarı tüm heyecanıyla devam ediyor. Bölgesel amatör ligde Ankara takımları belkide en zorlu dönemi yaşayacaklar. Zirve hesaplarının ötesinde küme düşme korkusu her şeyin ötesinde görünüyor. Bölgesel amatör ligden düşmek takımlarımızın istenilmeyen rüyası gibi. Sonrasında çıkmak için kıyasıya mücadele edeceksiniz, tıpkı geçen sezon aramızdan ayrılan Kazan ve Pursaklar takımlarımız gibi. Takviyeler yapıldı, gidenler kalanlar belirlendi, işte tüm bu yaşanan durumda teknik adamların verdikleri kararlar ön plana çıkacak gibi görünüyor. Ne diyelim az hata yapan kazansın diyoruz. Çubuk, Bağlum ve Sincan takımlarımıza rastgele olsun mesajı yolluyoruz. 

SÜPER AMATÖR LİGDE SON DURUM

Bizler her zaman şunu söyleriz, Ankara futbolu bir başkadır. Şuna kesinlikle  inanmalıyız, dışarıda oynanan futbola ve alınan sonuçlara baktığınızda Başkent futbolunun bir adım ileride olduğunu görebilirsiniz. Bugün Ankara dışında yüzlerce forma giyen oyuncumuz olduğunu bir kez daha hatırlatarak sonucun söylediğimiz gibi olduğunu birlikte düşünebiliriz. Fırtınalar esiyor sanki, ilk yarı hepimizin birlikte takip ettiği zorlu maraton, yerini daha da artıran zorlu bir lige dönüştürecek konumda. Yapılan takviyeler, harcanan paralar, hedefe ulaşmak için yaşanan gerçekleri tüm çıplaklığıyla izliyoruz diyebiliriz. Bırakın şampiyonluk savaşını, bugün küme düşmemek adına su misali dökülen paralar madalyonun bir diğer yüzü olsa gerek. Süper ligde kimse hayal görmesin, ne şampiyon belli, ne düşecek takımlar. Yazılan çizilenlerin sadece varsayım olduğunu asla unutmuyoruz. Ankara Dsispor ve Polatlı takımları yeni isimlerle güçlendirilmiş durumda. Yenimahalle belediyespor'dan gidenlerin yanında yapılan takviyeler nokta atışı gibi, az ve öz. Tkispor takımımızda da fazla bir takviye göremedik, bildiklerimizin yanında bir iki isim gibi. Haymanaspor iki yabancı oyuncusuyla zirve yürüyüşünü sürdürüyor. Lig altıncısı Cebecispor ligin sürpriz ve anahtarı takımı konumunda. Gölbaşı belediyespor'un ilk karşılaşmada yaşadığı hayal kırık kırıklığı karşısında, Devlet Tiyatrolarını ligin rahat ekiplerinden birisi olarak görüyoruz. Kazan, Yurtkur, Pursaklar, Güneş takımları için tehlike çanlar'ı çalıyor arkadaş. Topla puanları tehlikeli bölgeye elveda de misali. Saçakspor'un umutlarına var diyoruz, tıpkı Çakırlar takımının olduğu gibi. Harcanan paralara, alınan oyunculara bakıldığında umut rüzgarları neden esmesin. Ancak şartlar ağır ve Burası Ankara, alınacak iki beraberlik ligde kalmaya yetmeyebilir, buda bizim düşüncelerimiz tabi.

Rastgele olsun, hakeden kazansın.

 

SÜPER LİGDE PUAN DURUMU

  Takım O G B M A Y Av. P Form 1. Forma Ankara DSİ 14 10 4 0 34 18 16 34 Galibiyet Beraberlik Galibiyet Galibiyet Beraberlik 2. Forma 1926 Polatlı Bel 14 10 2 2 30 10 20 32 Mağlubiyet Galibiyet Galibiyet Galibiyet Galibiyet 3. Forma Yenimahalle Bel 14 9 4 1 31 15 16 31 Galibiyet Beraberlik Galibiyet Beraberlik Galibiyet 4. Forma Ankara TKİ 14 9 1 4 30 18 12 28 Galibiyet Galibiyet Mağlubiyet Galibiyet Galibiyet 5. Forma Yeni Haymanaspor 14 7 3 4 32 12 20 24 Galibiyet Galibiyet Galibiyet Beraberlik Galibiyet 6. Forma Cebecispor 14 6 4 4 20 19 1 22 Mağlubiyet Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet Galibiyet 7. Forma Gölbaşı Belediyespor 14 6 3 5 33 26 7 21 Galibiyet Galibiyet Mağlubiyet Beraberlik Mağlubiyet 8. Forma Devlet Tiyatroları 14 6 1 7 26 25 1 19 Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet Galibiyet Mağlubiyet 9. Forma Kahramankazan Bel 14 4 2 8 20 24 -4 14 Beraberlik Mağlubiyet Mağlubiyet Galibiyet Mağlubiyet 10. Forma Yurtkurspor 14 3 4 7 19 20 -1 13 Mağlubiyet Beraberlik Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet 11. Forma Pursaklar Belediyespor 14 3 4 7 17 26 -9 13 Galibiyet Mağlubiyet Beraberlik Mağlubiyet Beraberlik 12. Forma Güneşspor 14 3 2 9 19 48 -29 11 Beraberlik Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet 13. Forma Saçak Gençlikspor 14 1 4 9 12 28 -16 7 Mağlubiyet Beraberlik Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet 14. Forma Çakırlargücü 14 2 0 12 10 44 -34 6 Mağlubiyet Mağlubiyet Galibiyet Mağlubiyet Galibiyet

ANKARA AMATÖR LİGDE SON DURUM

Birinci grup'ta Lider Pidosanspor ilk etabı kayıpsız geçerek alkışlarla uğurlandı. Şimdiki hedef play-off mücadelesi. Umuyoruz play-off grubunun en iddalı takımlarından birisi güçlü Pidosan olacak. İkincilik savaşında, Tigemspor, Esnafspor, Polatlı Gençlik ve Sinanlı takımların olduğunu görüyoruz. Kim kimi atlatırsa adını final grubuna yazdıracak. Elmadağ ve Tarımspor takımlarının rahatı oynadığı grup'ta, Güdülspor, Yenidoğanspor ve Kayaşspor'un sırat köprüsüne yakın olduğunu söyleyebiliriz. Bu grup'da Bahçelerüstü haftalar önce ligden düşmüştü.

İkinci grup'ta Polatlıspor, Batı Tel Örgü, Köprülü Bahçelispor ve Ayaş takımları zirve yarışında var olanlar. Bu grup'ta kopmaların yaşanması ilerleyen haftalarda belli olacak gibi gözüküyor. İstatistikspor'un biraz ileride olduğu konumda, Volkan Yıldırımspor, Başkent Sportif, Karşıyaka İdmanyurdu alt sıralardan kurtulmak için avantaj yakalarken, Mamak Lalahan ve Mamakaspor takımlarının şiddetle puan alması gerekiyor, yoksa sonuç kaçınılmaz olacak.

Üçüncü grup'ta Beypazarı Belediyespor takımı uzun süre önce final grubuna merhaba dedi. İkncilik savaşında, Seviye Gençlik, Ortadoğu, Gazi Orman ve Mülkiye takımları arasındaki mücadelenenin son haftalara kadar yaşanacağını söyleyebiliriz. Halkın takımlı Ayvalıspor, Karadenizgücü ve Kalecikspor rahat konumdalar. Çayyoluspor son haftalardaki çıkışıyla avantaj yakaladı. Altındağ takımımız rüyadan çıkmazsa ise birinci kümede seneye olmayabilir. Bu grup'ta ilkler takımı haftalar öncesi ligden düşmüştü.  

Dördüncü grup'ta Zirve yarışı tamam gibi, takımlarımız Site Zaferspor ve Nalılıhanspor. Bahçeli, Tarım Kredi, Çubuk Gençlik, Turizmve Mta  takımları rahat durumdalar. Etlikspor, Çankaya Gençlik takımlarımız ise ligde kalmak için varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar.

Beşinci Grup'ta Vay ki vay. Hedef takımlar Çınar Gençlik, Şentepespor, Ulubey, Çamlıderespor, Çubuk 1959. Bu grup'ta birinci ve ikinci olacak takımları tahmin edebilmesi oldukça zor görünüyor. Ankara Üniversitesi ve Eğitimspor'un orta sıraları paylaştığı grup'ta, Taispor mücadeelesine en iyimser şekliyle devam ediyor. Sportif takımımız zaten haftalar önce küme düşmüştü.

Rastgele olsun, iyi olan kazansın diyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.