Hava Durumu

Ankara Amatör Ligde Neler Oluyor

TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 00:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Ankara Amatör Ligde Neler Oluyor

SÜPER AMATÖR LİGDE SON DURUM

 

Takım

O

G

B

M

A

Y

Av.

P

Form

1. Forma DSİ Spor 6 5 1 0 16 8 8 16 Galibiyet Galibiyet Beraberlik Galibiyet Galibiyet 2. Forma Yenimahalle Bel 6 4 2 0 13 5 8 14 Galibiyet Galibiyet Beraberlik Galibiyet Beraberlik 3. Forma 1926 Polatlı Bel 6 4 1 1 14 7 7 13 Galibiyet Mağlubiyet Galibiyet Galibiyet Galibiyet 4. Forma Ankara T.K.İ 6 4 1 1 10 6 4 13 Mağlubiyet Galibiyet Galibiyet Galibiyet Beraberlik 5. Forma D.Tiyatroları 6 3 1 2 13 8 5 10 Mağlubiyet Mağlubiyet Galibiyet Galibiyet Galibiyet 6. Forma Gölbaşı Belediye 6 3 0 3 10 15 -5 9 Galibiyet Galibiyet Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet 7. Forma Haymanaspor 6 2 1 3 15 6 9 7 Mağlubiyet Mağlubiyet Galibiyet Mağlubiyet Beraberlik 8. Forma Kazan Belediye 6 2 1 3 11 9 2 7 Mağlubiyet Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet Galibiyet 9. Forma Yurtkurspor 6 2 1 3 6 5 1 7 Galibiyet Mağlubiyet Beraberlik Mağlubiyet Galibiyet 10. Forma Pursaklar Bel 6 2 1 3 6 8 -2 7 Mağlubiyet Galibiyet Beraberlik Galibiyet Mağlubiyet 11. Forma Cebecispor 6 1 3 2 6 9 -3 6 Galibiyet Mağlubiyet Beraberlik Mağlubiyet Beraberlik 12. Forma Güneşspor 6 2 0 4 11 21 -10 6 Mağlubiyet Galibiyet Mağlubiyet Galibiyet Mağlubiyet 13. Forma Saçak Gençlik 6 1 1 4 7 12 -5 4 Galibiyet Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet 14. Forma Çakırlargücüspor 6 0 0 6 4 23 -19 0 Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet Mağlubiyet

YEDİNCİ HAFTA ÖNCESİ

Haftalar geçtikçe puan tablosunun şekillendiğini görüyoruz. Zirvenin hakimi Dsispor, istikrarlı futbolu ile şampiyonluğu ve bir üst ligi isteyen takımlarımız arasında. Usta oyuncularıyla genç oyuncuların birlikteliğini sahaya yansıtmayı başaran yeşil beyazlıların hızla yol aldığını görüyoruz. Bir başka istikrar takımımız Yenimahalle Belediyespor. Yenilmezliğini sürdüren mavi beyazlılar zirveyi süratle takip ediyor. Belediyespor takımını bir üst ligi isteyen, artık zamanı geldi diyen takımlar arasında gösterebiliriz. Polatlı belediyespor zirvenin bir başka takipçisi. Son haftalarda aldıkları puanlarla hedefli takım olduğunu gösteren sarı siyahlılar vazgeçmek niyetinde değil. Tkispor ligin iyi futbol oynamayı başaran takımlarından, üst sıralar takipçisi dördüncü sırada yer alıyor. Aslında kırmızı siyahlı ekibin olması gereken yer bölgesel lig. Ancak bir türlü bu hedefe ulaşamayan Tkispor'un bu sezon nasıl bir sonuç elde edeceği merak konusu. Bekleyip hep beraber göreceğiz diyelim. Yılların orta sıralar temsilcisi Devlet Tiyatroları, bu sezon topladığı puanlarla dikkatleri çeken takım görünümünde. Aldığı puanlarla tablonun 5.sırasına yerleşen kırmızı beyazlılar istikrarı sürdürebilecek mi ?. Hedefli takımlarımız Gölbaşı belediyespor ve Haymanaspor kaliteli kadrolarına rağmen istedikleri sonucu bir türlü yakalayamadılar. Ancak maraton uzun ve nelerin yaşanacağı bilinmez. Bu ligde tablo değişimi her an yaşanabilir. Kadrosunda kaliteli isimleri barındıran, ancak aldığı şaşırtıcı sonuçlarla Kazan belediyespor takımının arzu ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Tabi bundan sonrası çok şeyleri değiştirebilir. Şartlar ve puan sıralaması ters orantı da desek daha doğru olacak sanırım. Yurtkur ezberimizde bir takım, ne üst sıralar ne alt sıralar misali. Kadrosu orta şeker bir takım ve mücadelede bu oranda orta sıralar için. Pursaklar belediyespor'un yeni ligine alışamadığı aşikar. Alt sıralar bize göre hiç bu takımımıza göre değil. İlerleyen günler ne getirir bilinmez ama birinci küme sinyallerine çare mutlak aranmalı. Ligin yeni takımı Cebecispor mücadeleci kimliği ile dikkatleri çekiyor. Sarı lacivertliler süper ligde ayaklarının üzerinde kalmak isteyen  bir takım kurdular ve bu anlamda hedef başarılı olmak. Güneşspor kadrosu ile tanıdığımız, her maçta başka bir sonuç alabilecek kalitede. Ancak ilerleyen günlerde toparlanıp, tekrar lige ağırlığını koymaları gerekiyor. Piyango takım Saçak Gençlik. Lige son anda katılan kırmızı siyahlı ekip ısınma turlarında. Sürprizlerin her zaman yaşandığı bu ligde erken teşhis yanılgı getirir. Tıpkı Çakırlar takımının bu iş bu sezon bitti söylentileri gibi. Puan farkı fazla değil, Çakırlar takımı da toparlanarak alt sıralardan kurtulabilir. Ne diyelim rastgele olsun. Takımlarımıza 7.haftada başarılar diliyoruz.

Amatör ligde son durum

Birinci grup'ta: Zirvenin hakimi Pidosan Yahyalar takımı. Geçen sezon yenilmeden kaybeden sarı siyahlılar işini şansa bırakmak istemiyor. 5 maç 5 galibiyetle puan tablosunun en yukarısını yakalayan Pidosan takımı, sezon sonuna kadar liderliği taşıyacak kalitede. Biz bu grup'ta ikinci sıra mücadelesinin Güdül, Sinanlı, Elmadağ ve Polatlı Gençlikgücü arasında geçeceğini düşünüyoruz, ancak grubun kaliteli takımı Esnafspor'u unutmak yok. Bu grup'ta Tarımspor orta sıralar kalitesinde bir takım. Kayaşspor, Bahçelerüstü ve Yenidoğanspor takımları bir alt ligi görmemek için mücadele edecek takımlar.

İkinci grup'ta: Batı Telörgü Anadoluspor takımı kalitesiyle final vizesini alacak görünümde. Bu grup'ta ikincilik mücadelesi Polatlıspor, Köprülü Bahçeli, Ayaşspor ve İstatistikspor takımlarımız arasında yaşanacak. Başkent Sportif, Volkan Yıldırımspor, Mamak Lalahan, Karşıyak İdmanyurdu ve Mamakspor takımlarımız arasında kıyasıya bir mücadele geçeceğini düşünüyoruz. Baktığımızda kendi yağıyla kavrulan bu takımlarımızın zorun tarifiyle yan yana olduğunu görüyoruz. Ne diyelim saygı duymak lazım, futbolu yaşatmak öylesine kolay değil.

Üçüncü grup'ta: Beypazarı belediyespor ve Seviye Gençlik takımları almış başını gidiyor. Yakalamak isteyenler yılın sürpriz takımları Mülkiyespor, Gazi Orman Çiftliği, Ortadoğu ve Ayvalıspor. Az hata yapan takım zirveyi takip eder, diğerlerine geçmiş olsun. İlklerspor'un kaybolup gittiği ligde, Karadenizgücü, Kaleciskpor, Tunç Altındağ, Çayyolu takımları alt sıralardan kurtulmak için mücadele edecekler. Kısacası ikinci kümeye bir bilet var misali.  

Dördüncü grup'ta: Geçen yılın başarılı takımı Site Zaferspor zirvenin hakimi konumunda. Final bileti sarı lacivertli ekibe hiç de uzak değil. Bu grup'ta Bahçeli Gençlikspor takımının başarısını yabana atmamak lazım. Genç ve dinamik kadrosuyla lacivert beyazlılar takdir topluyor. Nallıhanspor yılın en fazla maddi gücü olan takımlarından. Eğer final vizesi alamazlarsa onu da kendilerine sormaları lazım. Tarım Kredispor zirvenin yakın takipçisi ve vazgeçmek niyetinde değil. Ligin sürpriz ekibi Turizmspor keyif veren futbol ile dikkatleri çekiyor. Çubuk Gençlik, Demirlibahçe ve Etlikspor orta sıralar mücadelesinde bir takım. Çankaya Gençlik süratle toparlanmalı sinyaller iyi değil. Mta takımı ise yeni liginde tutturamadı sanki. Bu grup'ta Batıkent Kültürspor takımımız ise maddi şartların oluşmaması nedeniyle lige veda etti.

Beşinci grup'ta: Sonuçların her an değişebileceği bir grup. Şampiyonluğu hedefleyen takımların fazla olması zoru da beraberinde getiriyor. Ulubeyspor, Eğitimspor, Çamlıderespor, Çınar Gençlik ve Dışişleri Bakanlığı  üst sırayı hızla kovalayan takımlarımız. Burada kalitesiyle Şentepespor takımını unutmuyoruz. Hata yapan kaybeder misali, sonucunu tayin etmekte zorlanacağımız bir grup. Çubukspor ve Ankara Üniversitesinin orta sıraları tercih ettiği ligde, Taispor'un işinin zor olduğunu görüyoruz. Yılların takımı Keçiören Sportif is artık aramızda yok.

sporankara.org başarılar diler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.