Hava Durumu

Amatör Futbol Yok Olmak Üzere

VİCDANIMIZ SIZLIYOR

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 07:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 07:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Amatör Futbol Yok Olmak Üzere

AMATÖR FUTBOL = ÜVEY EVLAT

Mart ayında başlayan corona vahşetiyle birlikte tüm futbol liglerinde yasakların başladığını hepimiz biliyoruz. Üst ligler ve alt ligler bu yasakla birlikte durumun gelişimine bırakıldılar. Ancak gelinen noktada üst liglerin kararı bugün oynanması yönünde değişirken, alt ligler adına hiç bir gelişimin olmaması çok şeyleri de beraberinde taşıyor olmalı. Amatör futbol = üvey evlat düşüncemiz her geçen gün kendisini doğruluyor zaten. Aradan geçen altı ay zarfında amatör futbol ligleri hariç tüm liglerin oynanma kararının ardından, geçen hafta süper ve  1.lig mücadelesi start aldı, sonrası 2 ve 3.lig müsabakaları tabi.

Dün aldığımız duyumlar neticesinde Bal ve amatör liglerin oynanma kararının ocak ayında verileceği söyleniyor. Görünen o ki oynanmayacak olması yakın bir ihtimal. Bu TFF nin genel görüşü konumunda. Diyelim ki bu kararı aldınız, 6 aydır oynanmayan zamana bir yenisini daha ekleyelim ve  kafamızda canlandıralım. Yaklaşık 18 ay amatör futbol yok demektir. Bugün baktığımızda profesyonel liglerde gerçekleşen SAĞLIK KURULU + TFF + ÜST LİGLER formülünü amatör liglerde göremiyoruz. Ki sizler bu desteği amatör futbola sağlamalı ve gerek sağlık gerekse maddi şartların iyileştirilmesi ve maçların oynanması adına tüm çabaları sarfetmelisiniz.

Bir çok takımımız, bölgesel lig süper ve amatör liglerde transferlerini gerçekleştirmiş ve sezonun oynanacağını varsayarak çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Ancak bugün gelinen noktanın içler acısı olduğunu net şekliyle söyleyebiliriz. Futbolun tüm paydaşları nasıl bir durum sergileyecekler, çözümü konusunda ne gibi bir fikir üretilecek onu da anlamış değiliz. Antrenöründen futbolcusuna, masöründen malzemecisine, ahçısından şöförüne ve çalışan tüm personeline kadar geçimini amatör futboldan sağlayan kişilerin nasıl zor durumda olduğunu hepimiz görüyoruz açıkçası. Ya bu insanımızın aileleri ? Ayrıca amatör futbola gönül veren, yıllardır emek sarfeden kulüp başkanları yöneticilerimiz, nasıl bir duygu içerisindeler biliyormuyuz. Az sayıda sponsoru da sonunda kaçırmaya hazırlanıyoruz helal olsun Türk futboluna.

Hedeflerimizi gerçekleştirmek için ne gibi bir tavır sergileyeceğiz bir bileniniz var mı diye soruyorum arkadaş. Tüm gelirlerin desteğin üst liglere sağlanması, alt liglere verilen değeri ilgiyi bir kez daha ortaya koymaktadır. Türk futbolunun kurtuluş reçetesi alt liglerdir diye yıllardır söylenen sözler yerini hayale bırakmıştır. Amatör futbol yok olmak üzere farkındamıyız ? Pandemi profesyonel futbol içinde var, ancak amatör futbol için gösterilen çabanın yetersiz olduğu aşikardır. Ne diyelim, süratle bu karardan vazgeçmeli, amatör futbol adına ne gerekiyorsa, sağlık şartlarını maddi desteği sağlamalı ve ligleri oynatma kararını bir an önce vermelisiniz.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.