Hava Durumu

Bal'da Düşmeyi Kaldırın Sal Finalistleri Bal Ligine

4.LİG MUTLAKA KURULMALI

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Bal'da Düşmeyi Kaldırın Sal Finalistleri Bal Ligine

TFF ye SESLENİŞ 

Amatör futbolun yeniden yapılanma günü geldi de geçiyor artık. Bölgesel amatör lig staüsünün neleri alıp götürdüğünü biliyoruz yıllardır. Şampiyonluğa oynayan bir takımın play-out maçında ligden düştüğü gerçeğini yaşadık bizler. Şimdi herşeyi yeniden düşünüp radikal kararlar alma zamanıdır. Ülkemiz pandemi vahşetinin ardından yüzyılın felakateni de beraberinde yaşamıştır. Çok acılar çektik ve çekmeye de devam ediyoruz hepimiz çok üzgünüz.

Bugün baktığımızda amatör futbolun ne kadar zorlar altında yaşam savaşı verdiğini görebiliyoruz. Gün şartların iyileştirme günüdür. Bu anlamda çok geçmeden yanlışların önüne geçilmelidir. Mesela bölgesel amatör ligde ligi lider olarak bitiren takımlarımız direk 3.lige alınmalı ayrıca bu ligde düşme süratle kaldırılmalıdır. 4. lig kurulmalı ve gine bu ligde kalan takımlarımız 4.ligi oluşturmalıdır. Sonrasında yerel ligde final grubunu yakalayan tüm takımlarımız şimdiki bölgesel amatör ligi devam ettirmelidirler. Yapaılabirmiyiz yapabiliriz tabi. Futbolun kurtuluş reçetesi amatörler değilmidir ?

Neden Arda Güler'ler yetişmesin bu ülkede.

Altyapı gerçeğini yıllardır üstüne basarak söylememize rağmen hala aynı yerde saymıyormuyuz. Yukarıda yer alan profesyonel takımlara her türlü kolaylık sağlanırken amatör futbolun üvey evlat muamelesi devam etmektedir. Futbol hepimizin ortak rüyası sevdasıdır. Amatör liglerden profesyonel liglere oyuncu yetiştrmekte zorlandığımız bu günlerde yapılması gereken altyapılarımıza finansal desteğin en hızlı şekilde sağlanması değilmidir? Tff bu konuda en ince şekliyle düşünmeli ve yeniden gözden geçirileçek amatör futbolun ayağa kalkması için her türlü fedakarlığı yapmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.