Hava Durumu

Orhan Sal'ın Kaleminden Ankaragücü

İYİ FUTBOL YETMEDİ

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sporankara.org
Orhan Sal'ın Kaleminden Ankaragücü

Ne diyelim bilemiyorum. Elimize kadar gelen maçı nasıl da verdik!..3’de 3 yapmış güçlü bir takıma karşı penaltı kazanmak ama kaçırmak büyük talihsizlik. El Kabir atsa maç nasıl bize dönerdi kimbilir!..

Fakat şu var. Penaltı kaçar buna kimse bir şey diyemez, ama El Kabir, kaleci Ramazan sağa doğru erken yattıktan sonra, penaltıyı o tarafa atması affedilir bir şey değil. Gerçek bir penaltıcı bunu yapmaz! Bir an bekler ve ters köşeye vurur. Demek ki takımın penaltıcısını daha iyi seçmek lazım.

Zaten kaçan penaltının şokuyla ne olduğunu bile anlamadan rakibin golü geldi. Bu sezon ki yaşadığım 1.büyük hayal kırıklığı Bakary Kone !..Maalesef her yenen golde ön planda. Adamlar atak yapıyor, orta yapan oyuncuya gölge savunma yapıyor. Göstermelik pres. Gol olur, olmaz. Ama o ortayı sen bu kadar kolay yaptırmamalısın. Stopersen rakibe yapışmalısın!  Oyuncu o kadar rahat ortalıyor ki. İkinci yenen golde yine Kone’de bir kafa ıskası ve yine bir yan top golü. Kone benim için 4 haftada hayal kırıklığı. Oysa transfer edildiğinde savunmadaki sorun çözülür diye düşünmüştüm. Gollerde yan top zaafı var. Bu yan toplara veya duran toplara çare üretmelisin İsmail Hocam ! Yoksa her maçta yanarız böyle. Yenen goller hep aynı tip maalesef !

Yenen  golün ardından ilk yarıda Kasımpaşa farkı arttırabilirdi. Kasımpaşa gibi bir kontratak takımına evinde geri duruma düşersen durum vahim olur! Üstelik hakemin vermediği golde sanki nizami bir gole benziyor. Ankaragücü’nün hücumda çok etkisiz göründüğü ilk devrenin 1-0 sona ermesi bile şanstı. Kuşadası escortlar 

İKİNCİ YARI KAÇAN GOLLER

İkinci yarıyı Kartal,  İlhan/Kubilay değişikliği ile başladı. Bu değişiklik tuttu. El Kabir daha serbest oynamaya başladı. Takım gol için bu yarıda yapılması gereken her şeyi yaptı. Ama önce beceriksizlik, sonra da Ramazan’a takıldılar. Burada 2.hayal kırıklığı yaşadığım isimden bahsedeceğim. Thievy Bifouma tam bir hayal kırıklığı yarattı. O kadar çok top ezdi ki, hiçbir katkısı olmadı. Aldığı her topla kalabalık içine girmeye ısrar etti. Her girdiğinde top kaybetti. Topları ezdi. Ancak orta ikilideki Faty ve Moulin iyi günlerindeydiler. Bu topları sürekli kaptılar. Moulin çok düzgün bilekleri sayesinde iyi toplar da kullandı. Bu senenin kazançlarından birisi de Moulin.

Bu sezon ilk kez oynayan Alihan’da farkını ve savaşçılığını gösterdi. Hiç sırıtmadı. Topla oynama konusunda sıkınıtsı var. Ama rakibide durdurabilen, savaşçı ve mücadeleci bir stoper. Kan revan içinde pes etmeden maçı bitirdi. Bundan sonra ilk 11’de yerini alırsa şaşırmam.

Aslında ikinci yarıdaki futbol net olarak söyleyelim galibiyet için yeterliydi.  Bir deplasmanda lig liderine karşı ancak bu kadar futbol oynayabilirsin.45 dakika rakibi kendi sahasına hapsetti sarı-lacivertliler. Nefes alamadı Kasımpaşa. Pas trafiği çok iyiydi. Fizik olarak rakipten üstün olan takım Ankaragücü’ydü.

Ama futbolun meyvesi gol. Gol atmalısın, atamazsan oynanan futbola puan yazmıyorlar. Ramazan’ın çıkardığı toplarda müthişti. 4 tane net golü çıkardı.

Futbolda bunlar var. Kaybedilen bir deplasman maçının ardından 15 gün milli maç arası takıma ilaç olabilir. Belki bu arada Cerci, Thomas, Djedje, Kubilay  gibi oyuncular takıma daha fazla uyum sağlayacak. Tıpkı geçen sezon gibi takım yeniden bir çıkış trendine girecek.

Güvendiğimiz dağlara  kar yağsa da bekleyelim, görelim. Ama destek olmaya devam edelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.